söndag, oktober 15, 2006

Släkten är värst

Vad är det för fel på den äldre generationen som inte PRATAR med varandra? Varför kan de inte någon gång vara ärliga och säga rakt ut vad de känner så att det inte kommer fram bakvägen istället?

Mormor och hennes syskon är specialister på att inte prata om problem med varandra utan går istället till nästa person (läs syskon el barn) och beklagar sig över de andra. Sladdertackor som de är så berättar givetvis den som fått "förtroendet" det för de övriga, inblandade eller inte, så att den det berör alltid får reda på vad som sagts på ett sätt eller det det andra.

Gamla oförätter blir aldrig uppklarade och de kommer att dö med en massa olösta konflikter och med anhöriga som känner att allt inte blev sagt.

Idag är jag så j***a förbannad av orsaker jag inte vill ta upp här och jag tänker ha ett samtal med min mormor om vikten av att vara ärlig mot varandra ibland. Ja, jag är indirekt inblandad i något jag blir väldigt arg över att inte fått ta del av tidigare. Är det någon gång man måste kunna vara ärlig så är det väl när man står inför döden och avslut av relationer.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Men äntligen har någon annan samma åsikt som jag. Vad skönt att du också har märkt att äldre personer hellre pratar om tredje person än till den det berör.
Nu går jag igång direkt... Svärmor säger alltid att hon vill att jag skall vara ärlig.. men hon är inte det själv. Äldre är antagligen rädda att stöta sig med folk.. Jag kan fortsätta - men jag ger upp här.

8:37 em  
Blogger Gudinnan said...

Åh, det finns fler med samma problem! Det finns liksom inte i deras världsbild att ta en konflikt med den det berör utan istället infekteras relationerna sakta men säkert.

1:55 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se