tisdag, januari 03, 2006

Nyår

"Det blir en ladidada dagen lång bröllopsfeeeest!" (trallar till "Trolltyg i tomteskogen")

Vilken härlig nyårsafton!

En underbar dag tillsammans med det lyckliga brudparet, nära vänner och älsklingen him self!

Dagen inleddes med ett varv i skidspåret med tanke på att jag sällskapar med en mycket entusiastisk skåning som bara ääääälskar snö. Sedan var det full fart från kl 12 ungefär. Hämta tårta, blommor, skotta snö från balkongen, diska, dammsuga, plocka undan allt man inte vill ha framme när det kommer gäster, möblera om, förbereda mat, se till att den nu mycket förkylda Darlingen (något han inte ville erkänna på morgonen innan skidåkningen) sov middag och tog en Alvedon.

Runt klockan 16 hämtade jag, fortfarande oduschad, upp de övriga gästerna som skulle komma hem till mig några timmar innan brudparet för att förbereda resten av maten samt ha med sig extra porslin och glas.

De tog raskt över köket med värdinnan duschade och dukade bordet. Det blev så himla fint med vita dukar, murgröna som lagts över borden, små glaskoppar med avklippta rosor (själva blomman kvar alltså) och en stor kandelaber. På det lilla honnörsbordet vi ordnat strödde vi lite rosenblad också, mycket effektfullt.

Brudparet hade fått en mycket exakt tid de skulle infinna sig på. Klockan 19, varken före eller efter. Brudparet klev innanför dörren, brudmarschen spelas, rosenblad kastades över brudparet och lille O blev vettskrämd över den behandlingen. Stackaren, han har ju aldrig tidigare varit med om att någon kastar saker över honom och tjuter samtidigt. Det gick över efter en liten stund och han var snart van vid alla nya ansikten.

Otroligt god mat, mycket sång, ett bröllopstal jag måste säga att jag blev mycket nöjd med, en väldigt vacker och framför allt god bröllopstårta och glada gäster.

Tolvslaget skålades in på min stora balkong med fyrverkerier i bakgrunden. För en gångs skull inleddes mitt nya år med ett hångel värdigt vårt allra första hångel den gången i Darlings bil. VI konstaterade att det bästa som kunde hända oss 2005 var att vi hittade varandra och att vi nu fick inleda vårt första hela år tillsammans. Dessutom var nyårsafton vår niomånaders-dag, eller den dagen vi varit tillsammans i tre kvartal. Tiden går så fort.

Runt ett-tiden på natten gav brudparet med son upp, likaså kära K med lille S och även Darling blev ursäktad att dra sig undan i sovrummet. Kvar satt fem glada och spelade mitt nya spel ”musikalias” till klockan tre.

Nej, det kunde inte ha blivit en bättre nyårsafton i år!

2 Comments:

Blogger crrly said...

Å, vad kul!!! :)

2:09 em  
Blogger Unknown said...

Det låter som att du hade en suverän nyårsafton du med. Glad för det!

7:03 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se