onsdag, november 23, 2005

Julpynt

Jag älskar julen! Hela december bör enligt mig fyllas med mys för att underlätta den mörkaste tiden på året. Darling älskar också jul men har på manlig manér inte pysslat så mycket tidigare.

Well, i år blir det ändring på det. Gudinnan har tagit hans hem i besittning lagom till advent.

Hans lilla jullåda har blivit inspekterad med resultat godkänd. Hellre några få julsaker som inte är anskrämliga än en hel hög hiskeliga tomtar och hemvirkade dukar i allsköns färg och form. Advensljustaken är synad och med beröm godkänd, svart smide istället för den trista varianten som man kan köpa i varenda matvaruaffär. Mossa inhandlad vid senaste besöket på Willys, likaså en julstjärna (blomman alltså).

Inspirerad av mitt tal om julgranens fullkomlighet fick han med sig en liten bordsgran från sin farmor som hon inte använde och han tittar längtansfullt på ljusslingor av olika slag. I helgen ska vi till Liseberg och kolla in julen där och nästa helg bär det av till Köpenhamn och julmarknaden på Tivoli. På söndag bakar vi pepparkakor och hans vänner är inbjudna till glöggkväll.

Och mitt i julpysslet drömmer vi om jularna vi ska ha i vårt stora, vackra hus på landet så småningom. Det där huset där vi ställer ut lyktor på trappan, sätter ljusslingor i ett litet träd på gården, ger småfåglarna en kärve, eldar i öppna spisen och hänger en krans på dörren.
Bloggtoppen.se