tisdag, november 01, 2005

Om äktenskapet

Jag tror på äktenskapet. Vill leva i ett äktenskap. Vill vårda äktenskapet.

Jag vill stå barfota på klipporna vid havet och hylla vår kärlek och fira att vi önskar leva tillsammans i samförstånd med vårt eget och den andres bästa i åtanke. Det kommer inte att vara ett traditionellt bröllop med löften om att älska i nöd och lust till döden skiljer oss åt, det är vi inte kapabla till så länge vi inte vet hur man verkligen skapar det. Men vi kan ha en önskan från hjärtat att försöka skapa en relation som får oss att växa både som enskilda individer och som ett par. Vi kan ha en önskan och en längtan efter att samarbeta, att inspirera varandra, stötta när det behövs och att gå sida vid sida genom livet. Vi kan ha en önskan om att vi alltid ska följa hjärtats röst och att ta sådana beslut som grundas på det som hjärtat och vårt högre jag längtar efter.

Och står vi där på klipporna och känner att vi kan ha denna gemensamma önskan, ja då gifter jag mig gärna och lovar att jag har en önskan om att skapa ett harmoniskt och kärleksfullt äktenskap. Ett äktenskap ska vara precis vad det säger – ett äkta skapande. Det är ingen institution utan något levande som ständigt omskapas och som behöver kärlek för att fortleva.

Skulle dagen komma när vi känner att det här inte är vad hjärtat vill längre och vi inte vill skapa tillsammans längre så har vi inte brutit mot några löften. Vi har bara uppfyllt den önskan vi hade om att se till vårt eget och den andres bästa och att följa vårt hjärtas röst. Förhoppningsvis vill vi välja varandra.

Det är en vacker tanke att få hylla kärleken på det sätt man kan göra vid ett bröllop och jag vill göra det en dag. Inför familj och vänner vill jag visa vad jag tror på, vad jag önskar och inspireras av. Att jag tror på kärleken som det högsta av allt.


[Återvinning - man hittar en del bra i gömmorna]
Bloggtoppen.se